Революція Гідності: ми пам'ятаємо!

Революція Гідності (такожКиївський Майдан,Майдан уКиєві,ЄвромайдантаЄврореволюція)— політичні та суспільні зміни вУкраїніз21 листопада2013до лютого2014року, викликані відходом політичного керівництва країни від законодавчо закріпленого курсу наЄвропейську інтеграціюта подальшою протидією цьому курсу. Однією з головних причин протестів стала надмірна концентрація влади в рукахВіктора Януковичата його«сім'ї».

Події на Майдані сколихнули світ, докорінно змінили українську історію та світогляд мільйонів українців. Ми пережили страшну зиму з безліччю смертей та скалічених життів. Але, на жаль, і зараз ситуація в Україні геть не втішна – війна на сході України, анексія Криму та незліченна кількість жертв... Слідкуючи за цими подіями, ми шукаємо відповідь на багато питань, але найголовніше – чому так сталося? Хіба є щось цінніше за людське життя?

Ця революція називається «Революцією Гідності». Що ж таке гідність в нашому розумінні? Український академічний тлумачний словник каже, що гідність – це «усвідомлення людиною своєї громадської ваги, громадського обов'язку та сукупність рис, що характеризують позитивні моральні якості». Так воно і є. На майдані боролися ті люди, які вважали, що вони заслуговують кращого рівня життя і ставлення до себе. Ми маємо пам’ятати тих, хто поклав своє життя заради нашого добробуту й спокою. З майдану все почалося, а чим все закінчиться – невідомо. Ми не знаємо, скільки жертв ще потрібно ненаситним тиранам, але український народ – сильний і єдиний. Ми прагнемо єдності і гідності та дуже віримо, що скоро в нашій країні запанує мир, спокій і щастя.

/Files/photogallery/1300/Klichko_leads_the_crowd_away_from_provocateurs_and_trouble.jpg/Files/photogallery/1300/SState_flag_of_Ukraine_carried_by_a_protester_to_the_heart_of_developing_clashes_in_Kyiv,_Ukraine._Events_of_February_18,_2014.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 598

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.